Liderstvo od uticaja

Liderstvo od uticaja

Kada

09.04.2024.    
18:00 - 20:00

Prijava za događaj

Bookings closed

Gde

Zoom Meeting

Tip događaja

Liderstvo je kombinacija lične motivacije i vizionarstva, proaktivnosti i društvenog uticaja. Osoba koja poseduje liderske veštine uspešno definiše i izražava svoju viziju, u stanju je da prepozna resurse i mobiliše ih, sarađuje sa lokalnom samoupravom i zajednicom; slobodno se umrežava van svoje lokalne zajednice. Samo liderstvo se meri uticajem koji imamo ili ostvarujemo u našem užem i širem okruženju, pre svega opsegom i načinom sopstvenog delanja.

No, kako je liderstvo neophodno ženi na selu da bi dobila podršku za svoju ideju ili akciju?

Zato na ovom predavanju pričaćemo o ličnom putu vizionaru. Kako se definiše vizija i pokreću resursi za njenu realizaciju. Zašto je poneki put važnije imati ljude a ne pare. I na koji način se umrežava i pokreće zajednica, počevši od dobijanja podrške svoje uže porodice.

Predavač je Dragana Tomić Pilipović, sa blizu 30 godina iskustva u razvoju organizacija i pojedinaca. U svetu je prepoznata kao innovator socijalnih promena u ruralnim zajednicama. Pokrenula je prvi kovorking prostor na selu Rural HUB (www.ruralhub.rs) u selu Vrmdža, Sokobanja. Nosilac je medjunarodnih nagrada i priznanja za svoj rad na oživljavanju sela. Pokretač je mreže „Jezgro“ koja spaja žene sa ruralnih područja iz cele Srbije i onih koje su povezane sa tim temama. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu, a zvanje Magistra ekonomskih nauka je stekla 2006. godine na Univerzitetu u Trentu, Italija na smeru Lokalnog razvoja za zemlje Balkana i oblasti u tranziciji.

Prijava za događaj

Prijave za događaj su zatvorene.