Dostupni izvori finansiranja

U Republici Srbiji postoje različiti izvori finansiranja. Neki pripadaju fondovima države, a neki fondovima i stranim donacijama. U svakom slučaju ono što im je zajednički imenitelj je da imaju svoj sopstveni jezik i terminologiju, koju ukoliko ne poznajemo mogu nam onda delovati zastrašujuće, zahtevno i najčešće nedostižno. 

Baš zbog toga, ako razmišljate, šta i kako biste mogli da iskoristite ove vrste izvore finansiranja, ovo predavanje će vam biti korisno, jer će vas Katarina Murić uz znalačko poznavanje ove oblasti, s lakoćom provesti kroz sve trenutno dostupne izvore finansiranja, šta oni znače i na koji način ih možete koristiti za realizacije svoje ideje.

Kroz ovo predavanje saznaćete:

  1. Koje sve vrste nacionalnih konkursa imamo i kome su oni u stvari dostupni,
  2. Zašto je bitno da poznajemo ne samo prava nego i obaveze koje ovi konkursi nose,
  3. Šta znači biti nosilac poljoprivrednog gazdinstva, i
  4. Zašto je bitno da znamo šta želimo kako bismo lakše obezbedili sredstva koja su nam potrebna.

Možda i najvažnija lekcija ovog predavanja je da osvestite da nijedan konkurs nije nedostižan ako je vama jasno šta tačno želite i šta vam je neophodno, i da je na tom putu uvek dobro došla stručna pomoć.

Naš predavač je Katarina Murić, konsultantkinja iz oblasti ruralnog razvoja sa Zlatibora koja se 18 godina bavi kvalitetom hrane i njenom bezbednošću. Pomaže gazdinstvima u proizvodnji kvalitetne hrane, uspostavljanju prerađivačkih kapaciteta i plasmanu proizvoda. Takođe radi i kao savetodavac za proizvodnju organske hrane i zaštite geografskog porekla hrane, ali i pomaže gazdinstvima da početni kapital obezbede iz raznih fondova i donacija. U najznačajnije uspehe pored otvaranja mini mlekare Naša Zlatka, žig kvaliteta Dobro sa Zlatibora, pokretanje proizvodnje organskog Zlatiborskog mleka, ubraja uspostavljanje Saveta za rodnu ravnopravnost u 5 jedinica lokalne samouprave (JLS) i uključivanje seoskih žena u njihov rad.


Snimak predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

Materijal sa predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

1 thoughts on “Dostupni izvori finansiranja”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *