Svaki je čovek ikona Božija – Dragana Mladenović

Život i jeste umetnost, samo njega treba gledati očima umetnika.
Onaj ko je makar jednom doživeo pozlaćenu jesen kraj Južne Morave neće se iznenaditi kada vidi jesenje zlato moravske doline mira na moravskog živopisnu.

Rođena sam, odrastala na selu i dalje živim na selu. I sva blagodet i raznolikosti obilja zvukova i boja, stvaraju veću povezanost iznova svakog godišnjeg doba. Oduvek sam mislila kako bi bilo korisno i lekovito da ljudima pored redovne terapije uzimanja lekova, lekari propisuju i terapiju bojama. U potrazi za tim vidom lečenja Gospod mi je i samoj poslao bolest, da utiša svoje reči, misli, telo i čujem unutrašnji poziv duše. U tom periodu bolesti za mene je došlo jedno drugačije ozdravljenje kroz ikonopisanje. Tada je nastala mojom rukom prva ikona. I ako do tada nisam znala pravila tog lepog i nežnog pisanja, četkica je znala sama. Кao što za sve ima rešenje naš Gospod, tako je i na mom putu poslao dobre ljude koji su se našli da mi olakšaju stvaranje i upute na pravi put.

Za sada sam oslikavala ikone po svojoj želji, po želji poručilaca, učestvovala na izložbama, pomagala u oslikavanju Crkve… A onda se javila i želja za oslikavanju drugačijih materijala kao što je kamen, drvena jaja… I zahvalna sam Tvorcu materije, kome se klanjamo i molimo, a ne materiji.

Uz Mrežu Jezgro dobila sam priliku da se upoznam i povežem sa ženama iz cele Srbije, koje na svoj način žele kao i ja nesebično da sačuvaju nasleđe predaka za potomstva. Da pomognemo jedna drugoj, ohrabrimo se i motivišemo. Jer smo svi potrebni jedni drugima i od značaja smo. Žene ovaj svet stvaraju i oplemenjuju srcem i iz ljubavi. Jer svaki je čovek a posebno žena ikona Božija.

Radove objavljujem na svom fejsbuk profilu Dragana Mladenović, i od nedavno na instagram nalogu Gagape_, gde možete da pratite i poručite iste, ili da zatražite pomoć i podršku ako odlučite da se bavite istim zanatom. Rado ću pomoći šta je u mojim mogućnostima i znanju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *