Kako da istraješ na svom putu razvoja

Ono što vam sigurno možemo obećati je da posle ovog predavanja više nećete biti isti. Danka Đukanović, naša ekspertkinja za Samosvest i učenje, je pripremila radionicu za vas gde vas korak po korak, sloj po sloj, vodi do uzroka ličnih blokada, kroz razumevanja zašto i kako sami sebe sabotiramo na ličnom putu razvoja. 

Iako razumom deluje normalno i moguće da se zaglavimo dok pokušavamo nešto da uradimo, subjektivno nam se može činiti da je to smak sveta i da nam “nema pomoći”. To je ona situacija kada, otprilike imamo (skoro) sve, ali ne možemo dalje jer nas preplavljuje osećaj zaglavljenosti, nemoći i/ili straha. Ako želite da saznate zašto vam se to dešava, ovde ne očekujte da ćete dobiti jedan pravi odgovor, ali zasigurno ćete dobiti smernice u kom pravcu da gledate i šta sebe da pitate kako biste to uvideli. Zato se spremite da:

  1. Sagledate koja duboka nesvesna uverenja stoje iza vaših (ne)akcija, 
  2. Sagledate svoj strah od neuspeha, i još više od uspeha, i kako sebe time sputavate, 
  3. Upoznate se sa misijom vaše omiljene unutrašnje kritičarke, 
  4. I saznate kako da istrajete na vašem putu. 

Najbitnija poruka ovog predavanja je da treba da zavolite sebe ponovo, a kako, to možete otkriti u Dankinom priručniku koji vam je dat na raspolaganje.  Kao što ona sama piše u njemu “Ljudi često prožive svoj život, a da nisu srećni i zadovoljni zbog onoga ko su. Ne idi tim putem! Umesto toga, nauči da voliš sebe jer drugu tebe nemaš, zar ne?” jer “Ljubav prema sebi je briga o sopstvenom blagostanju i sreći.”

Danka Đukanović Master psiholog, psihoterapeut, kouč i voditelj biznis “soft skills” treninga i radionica. Trenutno radi kao specijalista za učenje i razvoj (Learning and Development Specialist). Autorka šest zbirki poezije, nekoliko e-knjiga i jedne knjige iz oblasti popularne psihologije “Priručnik za neodlučne”. Ljubitelj dobre kafe, toplih razgovora, mudrih misli i iskrenih osmeha. Još uvek veruje da se od kiše raste jer se u njenom slučaju to pokazalo kao tačno. ☺

Priručnik “Zavoli sebe ponovo”


Snimak predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

Materijal sa predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *