Nikada ne odustaj od svoje želje – Saima Stević

Zdravo, ja sam Saima Stević iz Kostolca, malog industrijskog mesta. Poznata po svojoj tihoj hrabrosti i nepresušnoj želji da ostvarim svoje snove, iako je život prema meni često bio surov.

Odrasla  sam u skromnim uslovima, sa malo podrške i razumevanja. Moja  porodica je prolazila kroz teške situacije, a  često sam morala da se odreknem svojih želja kako bi pomogla drugima. Uprkos svemu,  uvek  sam imala jednu veliku želju: da završim školu i položim vozački ispit. Umesto da se povučem, pronašla sam  snagu u sebi i odlučila da se borim za bolje sutra. U tom trenutku, srela sam jednu aktivistkinju iz lokalne zajednice, koja je prepoznala moj potencijal i ponudila mi podršku. Uz podršku aktiviskinje i novih prijateljica,  odlučila sam da se  vratim u školu.

Bilo je to teško putovanje, jer sam morala da balansiram između učenja, volontiranja i svakodnevnih obaveza kao majka troje dece, ali moja  upornost je bila neverovatna. Svaki ispit je bio korak bliže mom cilju, a svaki uspeh je donosio novu motivaciju. Upisala sam i auto školu i zaposlila se, ispunila sebi želju i obezbedila ekonomsku nezavisnost.

Mreža Jezgro je okupila žene koje se sve ne poznaju, ali jedna drugu podržavaju. Kroz podršku i veru u mene samu, shvatila sam da sam vredna baš ovakva kakva jesam i da ja mogu sve. Meni je nedostajalo samopouzdanje, a rad na zajedničkom osnaživanju mi je vratilo veru u sebe i moje sposobnosti.

Sebe u budućnosti vidim kao ženu koja može uz podršku da se bori za sebe i svoju porodicu snažnije i jače.

Na kraju želim reći da bez obzira na prepreke koje život stavlja pred nas, snaga se krije u nama samima i uz podršku i odlučnost, možemo postići sve što želimo.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *