Preduzetništvo i upravljanje biznisom

Kompetenca Preduzetništvo i upravljanje biznisom nam je potrebno da nas pokrene ka konkretizaciji naše ideje kroz formu nekog Biznis modela. Preduzetništvo je spoj nauke i umetnosti. Deo koji se odnosi na nauku podrazumeva da znate i razumete šta su finansije, koji procesi stoje iza vaše proizvodnje ili pružanja usluga, odnosno planiranje i upravljanje poslovanjem. Deo koji se odnosi na umetnost je kako da uposlite vaše kreativne i inovativne kapacitete kako biste razvijale vaše male biznise i kako bi oni rasli tokom vremena.

Zato na ovom predavanju preduzetništvo definišemo kao svaki oblik preduzimanja neke radnje koja dovodi do promene na ličnom i kolektivnom nivou, a jedan od ciljeva mu je stvaranje profita. Preduzetništvo u kontekstu upravljanja biznisom treba da nas pripremi za izlazak na tržište i usmeri kako da postanemo konkurentni na tržištu kroz razumevanje mesta u sistemu, mesta u lancu vrednosti i istakne dodatnu vrednost našeg proizvoda/usluge.

Nakon odslušanog ovog predavanja bićete u mogućnosti:

  • da bolje razumete svoje lične stavove u odnosu na dinamiku i logiku razvoja poslovne ideje;
  • prepoznate lične kapacitete za razradu sopstvene ideje kroz poslovne koncepte;
  • da boje razumete BCM – logiku Business Canvas Model;
  • prepoznate neophodne korake za proizvodnju sopstvenog proizvoda ili usluge.

Naš predavač je Sanja Milosavljević je mentor, trener i fasilitator sa više od 5 godina iskustva u oblasti obrazovanja odraslih i mentorstva start-ap kompanija. Njeno polje ekspertize je osnaživanje ranjivih i marginalizovanih grupa, razvoj poslovnih ideja, preduzetništvo, marketing i digitalni marketing, prodaja, razvoj novih proizvoda i logistika korišćenjem metodologije dizajna sa fokusom na modele zelene i cirkularne ekonomije. Uspešno je vodila mali posao za proizvodnju testenina, počevši od mikro proizvodne linije, pa do velikih trgovaca kao što su Lidl i Mercator ad.


Snimak predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

Materijal sa predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *