Sinergija talenata za bolju budućnost – Željka Jojić

Verujem u moć saradnje i povezivanja različitih perspektiva radi postizanja zajedničkih ciljeva. Početak mog putovanja uključivao je osnaživanje kroz sinergiju znanja, iskustva i poznanstava. Multidisciplinarnost mi je neizmerno važna jer verujem da se najinovativnija rešenja rađaju iz susreta različitih disciplina i ideja.

Tokom svog poslovnog puta, usvajala sam znanje kako formalno, kroz obrazovanje, tako i neformalno, kroz iskustva i samostalnu inicijativu. Početak mog angažmana bio je kroz volontiranje u Omladinskom kreativnom centru, čija sam danas direktorka, gde sam otkrivala svoje strasti i razvila veštine kroz vođenje programskog, marketing i projektnog tima. Kroz volonterski rad, shvatila sam snagu pozitivnih promena koje možemo doneti zajednici kada se angažujemo i radimo zajedno. Bila sam član Komisije za izradu Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za period od 2023. do 2025. godine, što mi je donelo dodatni uvid u institucijalni razvoj politika za mlade.

Moje putovanje je kulminiralo u posao koji volim i koji ima dubok uticaj na društvene zajednice, sa fokusom na ruralne zajednice. Kroz posao projektne menadžerke, imam priliku da primenim svoje znanje, veštine i strasti kako bih doprinela stvaranju pozitivnih promena. Učešće u studentskom životu na fakultetu kroz članstvo u studentskom parlamentu mi je od izuzetnog značaja za moj razvoj. Kroz ovu ulogu, imam privilegiju da budem glas studenata, da iznesem njihove stavove i interese na sednicama Saveta fakulteta i Naučno-nastavnog veća. Ovo iskustvo mi je omogućilo dublji uvid u funkcionisanje fakulteta, kako interno, kroz saradnju sa dekanatom i nastavnicima, tako i eksterno, kroz aktivnosti koje su uticale na studentsku zajednicu. Kroz ovo članstvo, imala sam priliku da aktivno doprinesem diskusijama o važnim pitanjima i odlukama koje se tiču studenata. Saradnja sa kolegama iz parlamenta, kao i sa profesorima i administracijom fakulteta, bila je ključna za postizanje konstruktivnih rešenja i unapređenje studentskog iskustva. Ovo je zapravo bio i jedan od ciljeva organizacije Studentske unije Srbije, čiji sam predsednik Upravnog odbora od prošle godine, a koja se bavila zaštitom prava i zastupanjem interesa studenata, ali i drugim akcijama od šireg društvenog značaja kao nacionalna studentska organizacija Srbije osnovana u novembru 1998. godine.

Posle stotine organizovanih događaja, radionica i predavanja unutar OKCA, posvetila sam se, svojoj trećoj organizaciji, Klubu Umetnika Bina i strategijom razvoja našeg malog amaterskog pozorišta sa dugom tradicijom od 11 godina rada. Trenutno razvijam biznis ideju za jedan start up, projekat Putujućeg Dramskog Karavana, EmpowerRural letnji kamp, kao i dugoročni projekat u oblasti preduzetništva sa akcentom na tekstilni otpad. Uz to, pomažem na razvoju jednog podkasta kao vizuelna i marketing direktorka. Smatram da u današnjem vremenu bez sinergije znanja i umrežavanja nema pojedinačnog prosperiteta, i težim ka tome da drugima budem na raspolaganju sa svim svojim resursima u svakom trenutku.

Kroz mrežu Jezgro, stekla sam divna poznanstva, saradnje i sigurna sam dugoročna prijateljstva. Veliko mi je zadovoljstvo biti deo ove inspirativne priče, koja je ispunjena emocijama, trudom i izvanrednom energijom. Dragana, Sanja i ceo tim su pažljivo odabrali svakog člana mreže, svesni da svaki doprinosi neprekidnom rastu i razvoju ideja daleko izvan granica jednog projekta.

Što se tiče budućnosti, zamišljam sebe kao osobu koja nastavlja da se angažuje i radi na projektima koji doprinose unapređenju društva, posebno sa fokusom na ruralne zajednice i održivi razvoj. Ako pričamo o karijeri, vidim sebe kao zagovornika društvenih inovacija  u oblasti socijalnog preduzetništva i održivog razvoja, kontinuirano radeći na projektima koji imaju pozitivan uticaj na ljude i zajednicu. Takođe, želim da nastavim da se edukujem i razvijam kako bih mogla da pružim još veći doprinos društevnoj zajednici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *