Celoživotno učenje uz podršku e-kurseva Krojačeve škole

Pre nego što se dotaknemo termina celoživotno učenje, jako je bitno da razumemo zašto učimo. Učenje je ključni proces koji nam omogućava da rastemo i prilagodimo se zahtevima života, bilo da se radi o ličnom zadovoljstvu, profesionalnom uspehu ili jednostavno, zadovoljenju radoznalosti. 

Učimo zato što želimo rešenja za stvarne probleme koje susrećemo u životu, uključujući poslovne izazove, lični razvoj ili unapređenje veština koje su nam korisne. Učenje doprinosi i rastu samopouzdanja, proširuje horizonte i bogati naš život, a kada znamo više – strah od neizvesnosti je manji.

Da bismo samosvesno krenuli u stalno, pa samim tim i celoživotno sticanje novih znanja i veštinae, potreban nam je pokretač, motivacija, onaj “klik” koji nam probudi leptiriće i želju da uronimo u nove izazove. To mogu biti unutrašnji motivatori, kao što su osećaj zadovoljstva, ličnog razvoja, postizanje ciljeva i sopstvene radoznalosti ili nešto spolja može uticati na našu odluku da učimo: pokretanje ili dobijanje novog posla, priznanja, nagrade ili izbegavanje negativnih posledica. 

Danas se svet neverovatno brzo menja i mi to možemo da ignorišemo, da posmatramo ili da učestvujemo. Da bismo uhvatili korak moramo aktivno da učimo, a time povećavamo naše dobre izglede na tržištu, lično se razvijamo, jačamo, postajemo kreativniji, življi, energičniji i, aktivniji.

Zbog svega gore navedenog, Krojačeva škola je razvila i razvija ja metodologiju motivacije odraslih za sticanje novih znanja kroz onlajnine kurseve. Recimo, ako neko želi da predstavi svoje proizvode svetu, ima priliku da na ovoj platformi nauči i stekne znanje kako da nastupi u javnosti, kako da savlada tremu. Ili ako želi da što više ljudi čuje za njega, može upisati kurs kako da koristi društvene mreže. Ili ako postoji problem sa organizacijom vremena, može mu biti od koristi kurs Upravljanje vremenom. Tu je i niz korisnih znanja o tome kako dati povratnu informaciju, naučiti engleski, koristiti MS Office, napraviti prezentaciju ili savladati ključne veštine u prodaji.

Korisnost, jednostavnost i praktičnost je ono što odlikuje ovu onlajn platformu za učenje, što potvrđuje i činjenica da više od 20 hiljada učenika svakodnevno stiče nova znanja i veštine na platformi Krojačeva škola

O tome zašto je bitno da učimo celog života i kako da koristeći resurse platforme Krojačeve škole podržimo sebe u svom ličnom razvoju govoriće nam Ana Jovanović, suosnivačica Krojačeve škole – platforme za onlajnine učenje i proizvodnju onlajnine kurseva. Pored svog dugodišnjeg bavljeanja obukom iz oblasti proizvodnje i prodaje suvenira, seoskog turizma, definisanja proizvoda i njegovog plasmana, Ana je takođe i autorka knjige za decu “Mamine priče”. Članica je Mreže Jezgro od njenog samog početka, učestvuje u njenom radu i aktivno podržava članice mreže.


Snimak predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *