Kreativno i inovativno razmišljanje

Kompetenca Kreativno i inovativno razmišljanje nam je potrebna kada treba da iznesemo neku novu stvar ili ideju, nešto za šta već ne postoji obrazac i proces po kojem se nešto radi, ali još uvek nismo sigurni kako ta nova ideja/proizvod/usluga/model treba da izgleda. Da bismo bili sposobni da to izvedemo potrebno je da budmo u stanju da osmišljavamo originalna i jedinstvena rešenja koja izlaze iz okvira uverenja i praksi našeg okruženja, i da nemamo strah da eksperimentišemo sa novim konceptima i idejama.

Zato se na ovom predavanju bavimo fenomenima kreativnosti i inovativnosti i njihovom primenom u poslovnom poduhvatu. Obrađujemo osnovne elemente kreativnog procesa, blokade koje ga sputavaju, ali i objašnjavamo šta je inovacija, kako se odvija dizajnersko razmišljanje, i kako se kreativnost i inovativnost manifestuju kroz kreativno preduzetništvo. Diskutujemo kroz konkretne primere o tome mogu li se inovacije, kreativnost i tradicija povezati i kako?

Nakon odslušanog ovog predavanja bićete:

  • Osnaženi za kreativne procese mišljenja i razvoj inovaciju u svom poslovnom poduhvatu.
  • Motivisani za razvoj i eksperimentisanje sa novim idejama u cilju rešavanja složenih problema. 
  • Posedovati znanja o tome šta je kreativnost, šta inovativnost, kako se ona podstiče, i kako se spajaju inovativnost, kreativnost i tradicija 

Naš predavač je Hristina Mikić. Duži niz godina motiviše i osnažuje ljude da se bave kreativnim preduzetništvom i da hobi inspirisan kulturnim nasleđem i tradicijom pretvore u poslovni poduhvat koji vole i žive. Osmislila je LAB za kreativno predzetništvo koji je bio jedan od finalista Uneskove nagrade za kreativnu ekonomiju u 2021. Trenutno vodi inicijativu Kreativno staklo Srbije (www.creativeglassserbia.com) posvećenu očuvanju i revitalizaciji paraćinskog staklarstva. Voli: putovanja, promene, izazove, maštanje.


Test za samoocenu nivoa vaše kreativnosti

Test za samoocenu nivoa vaše kreativnosti

Snimak predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

Materijal sa predavanja

Ovaj sadržaj dostupan je samo članicama mreže. Ukoliko želite da se pridružite kao korisnik platforme Mreže Jezgro, kliknite na link.

1 thoughts on “Kreativno i inovativno razmišljanje”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *